Film Önerisi - Ejderhanı Nasıl Eğitirsin (7+)

Film önerisi için doğru yerdesiniz. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin animasyon filminin değerlendirmesi, yorumları ve daha fazlası için tıklayın.

Film Önerisi 09.09.2023, 18:14 12.09.2023, 01:41
Film Önerisi - Ejderhanı Nasıl Eğitirsin (7+)

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin | Konusu

Ejderhaların sürekli olarak saldırdığı Berk adasında yaşayan genç karakter Hıçkıdık, diğer karakterlere göre bedenen az gelişmiş cılız bir karakterdir. Babası topluluğun lideridir ve oğlunun da gelecekte kendi yerine geçmesi için elinden geleni yapmaktadır. Ancak Hıçgıdık fiziksel güçten ziyade aklını kullanmayı seven bir fıtrattır. 

Ejderhalara karşı süren mücadelede en tehlikeli cins olan 'Gecenin Öfkesi' isimli ejderhayı avlamak kimseye nasip olmamıştır. Hıçgıdık da babasına kendini ispat etmek için özel bir mancınık yapar ve ejderha saldırılarından birinde Gecenin Öfkesini kanadından vurur. Ancak bunu başardığına kimseyi ikna edemez.

Başarısını kanıtlamak için vurulan ejderhayı aramaya koyulur. Onu bulur fakat aralarında beklenmedik bir şekilde arkadaşlık başlar. 

Bundan sonra tüm ejderha türlerini anlamaya çalışır ve vahşi görünen bu varlıkların sempatik ve ehilleştirilebilir yanları olduğunu keşfeder. Artık hedefi ejderhaların aslında dost olunabilecek varlıklar olduğunu herkese kanıtlamaktır.

Film Önerisi - Ejderhanı Nasıl Eğitirsin (7+)

  • Yapım: 2010 / ABD
  • Tür: Animasyon, Macera, Aksiyon, Fantastik, Komedi
  • Yönetmen: Dean DeBlois, Chris Sanders
  • Senarist: William Davies, Dean DeBlois, Chris Sanders

Film Önerisi - Ejderhanı Nasıl Eğitirsin (7+)

Filmin Değerlendirmesi

Animasyon Vikinglerin yaşamını anlatıyor. Savaşçı bir toplum olan Vikingler nedeniyle savaş unsuru bolca var.

Silahlar, bombalar patlıyor. Küçük çocuklar için korkutucu sayılabilecek ürkütücü görünüşlü ejderhalar ateş püskürtüyor.

Evleri yakıp, insanları öldürüyorlar. İnsanlar arenada ejderhalarla dövüşüyor. Önemli bir karakter ölüm tehlikesi geçiriyor.

Gayet iyi olan Türkçe dublajındaki dil birkaç argo ifade içeriyor. İki karakter flört ediyor ve en sonunda kısa müddet öpüşüyor.

İki ve üçüncü devam filmleri de olan yapım, arkadaşlık ve yoldaşlık hikâyesi. Babasının istediği gibi olamayan bir genci anlatıyor.

Aile bağlarını ve engelli bireyleri de konu edinmiş. En güzel yanlarından biri, savaşı değil de barışı destekleyen bir film.

Film Önerisi - Ejderhanı Nasıl Eğitirsin (7+)

IMDB 8.1/10

Filmin içerik dereceleri;

Müstehcenlik: 1/5

Şiddet/Korku: 3/5

Dil: 1/5

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:37
Öğle 12:50
İkindi 16:41
Akşam 19:54
Yatsı 21:25