Çanakkale'deki yangının nedeni ne, hangi köyler boşaltıldı?

Çanakkale merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Peki, Çanakkale'deki yangın neden çıktı, hangi köyler boşaltıldı?

GÜNDEM 23.08.2023, 11:47 23.08.2023, 16:42
Çanakkale'deki yangının nedeni ne, hangi köyler boşaltıldı?

ÇANAKKALE YANGININDA SON DURUM!

Çanakkale ilimizin merkeze bağlı köylerinden Kayadere köyü civarındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Olayın duyulmasının ardından Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünce bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Yangın söndürme ekipleri, rüzgarın etkisiyle büyüyen alevleri kontrol altına almak adına havadan ve karadan çalışma başlattı.

Bugün itibariyle Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki orman yangınına sabah saatleri itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 helikopterle havadan müdahalenin sürdüğünü bildirdi.

Çanakkale'deki yangının nedeni ne, hangi köyler boşaltıldı?

BOŞALTILAN KÖYLER HANGİLERİ?

Yangın sebebiyle Kayadere, Ulupınar ve Belen köyleri ile Damyeri mevkisinin tedbir amaçlı boşaltılmasının sonra Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla köylerinin de tahliye edilmesine karar verildi.

Diğer yandan, Çanakkale Hava Radar Mevzi Komutanlığı ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi de boşaltılıyor.

Dumandan etkilenen yaşlı ve hasta çok sayıda kişinin çevre hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN YENİ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çanakkale'deki orman yangınıyla mücadele kapsamında, bölgedeki 9 köyde 337 hane ve 1251 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini bildirdi.

Çanakkale'deki yangının nedeni ne, hangi köyler boşaltıldı?

NENE HATUN GEMİSİ YOLA ÇIKTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, "Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi"nin Çanakkale Kepez bölgesindeki yangına müdahale için bölgeye hareket ettiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, saatte 9 bin 600 metreküp su basabilen yatayda 150, dikeyde 70 metre su püskürten yangın söndürme sistemli "Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi" Kepez bölgesindeki yangına müdahale için bölgeye hareket etti.

Ekipler, rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevleri kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:38
Öğle 12:50
İkindi 16:41
Akşam 19:53
Yatsı 21:24