“Deprem Bölgelerine Temiz Su Temini Sağlanmalı”

Deprem bölgelerinde enkaz kaldırma arama kurtarma çalışmaları devam ederken, yaralılar ve depremden sağ kurtulan vatandaşların sağlıklı suya erişiminde de

GÜNDEM 07.02.2023, 21:01 08.02.2023, 08:03
“Deprem Bölgelerine Temiz Su Temini Sağlanmalı”

Deprem bölgelerinde enkaz kaldırma arama kurtarma çalışmaları devam ederken, yaralılar ve depremden sağ kurtulan vatandaşların sağlıklı suya erişiminde de sıkıntılar olduğuna ilişkin açıklamalar yapılıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya ve diğer deprem bölgelerinde kaynak sularında çamur tehlikesine dikkat çekerek bölgelere sağlıklı ve temiz su çağrısında bulundu. 

Şık: Su koridoru oluşturulmalı!

Gıda Mühendisi, Akademisyen Bülent Şık deprem bölgelerinde temiz ve sağlıklı su ihtiyacının önemine dikkat çekti. Şık, “bütün bölgelere temiz su ulaştırmak son derece önemli bu süreç kontrol altına alınana kadar şehir sularının güvenli olduğu anlaşılana kadar lütfen bölgeye mutlak suretle temiz su ulaştırmalıyız. Salgın hastalıkların da önünü kesmek için çok önemli, salgın hastalıklar hem durumun vehametini artıracaktır hem de hastanelerde bir yoğunluğa sebep olacaktır. Dolayısıyla bir su koridoru oluşturarak bütün kentlere su yağdırmamız gerekiyor” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak: Bilim Sağlık Haber Ajansı - BSHA
Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35