Elektrik faturalarını düşürmek için alternatifler konuşuluyor

Son dönemde elektrik faturalarının kabarık gelmesi gündemi meşgul eden maddelerin başında geliyor. Yetkililerin bu konu üzerinde çözüm arayışı içerisinde oldukları gelen kulis bilgileri içerisinde. Elektrik faturalarını düşürmek için dört formül masada...

GÜNDEM 09.02.2022, 08:09 12.02.2023, 16:48
Elektrik faturalarını düşürmek için alternatifler konuşuluyor

Öncelikle belirtmek gerekirki KDV indirimi gündemde değil.

Elektrikte indirimine yönelik çalışmalarda, KDV  konusunun gündeme gelmediği öğrenildi. Elektrikte yapılacak bir KDV indiriminin her alanın girdisi olan bir mal ve hizmette oran indiriminin suistimale açık olduğu bu nedenle sıcak bakılmadığı belirtiliyor.

Kulislerde konuşulan alternatif çözümler şu şekilde:

Esnafa yeni tarife: Konutlardaki kademeli fatura gibi bir modelin esnaf için de söz konusu olabileceği ancak bunun tüketim üzerinden olup olmayacağı belli değil.

210 KW’nin yükseltilmesi: Bir ailenin ortalam tüketim tutarı 230 kw olarak kabul görüyor. Bunun için 210 kw’lik sınırın 230 kw’ye çıkarılabileceği kulislerde dile getiriliyor.

Yüksek kademedeki zam oranının düşürülmesi: Bir başka alternatifin konutlarda ikinci kademeye getirilen yüzde 127’lik zam oranın düşürülmesi olduğu ifade ediliyor. Ancak dünyada enerji fiyatlarının yükseldiğini, geçen yıl 100 milyar liraya yakın destek verildiğini, zammın geri çekilme ihtimalinin zayıf olduğunu dile getirenler de var.

Dağıtım bedellerinin düşürülmesi: Enerjinin üretim tesislerinden çıkışı ile başlayan ve tüketim noktasına kadar ulaşmasını sağlayan şebekenin kullanım bedeli olarak tüketicilerden tahsil edilen dağıtım bedelinin düşürülebileceği de alternatifler arasında sıralanıyor.

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11