Growtech, 6. Bitki Islahı Proje Pazarı’na Ev Sahipliği Yapıyor

Bu sene 21’inci defa kapılarını açmaya hazırlanan Growtech ev sahipliğinde, gerçekleştirilecek 6. Bitki Islahı Proje Pazarı (BIPP), Antalya Teknokent ...

GÜNDEM 26.10.2022, 14:06 26.10.2022, 23:04
Growtech, 6. Bitki Islahı Proje Pazarı’na Ev Sahipliği Yapıyor

Bu sene yirmibirinci defa kapılarını açmaya hazırlanan Growtech ev sahipliğinde, gerçekleştirilecek 6. Bitki Islahı Proje Pazarı (BIPP), Antalya Teknokent, ATSO ve TÜRKTOB işbirliği ile gerçekleşecek.

Örtüaltı tarımda dünyanın en büyük fuarı Growtech, Antalya Anfaş Fuar Merkezi’nde 23-26 Kasım 2022 tarihlerinde 21.kez kapılarını açacak. Fuar kapsamında geleneksel olarak düzenlenen Bitki Islahı Proje Pazarı (BIPP) 6. kez gerçekleşecek.Projeyle, ıslah faaliyetlerinin geliştirilmesi, ıslah ve proje temelli uzun vadeli iş birliklerin temelinin atılması, tarım sektörünün yüksek katma değerli üretim yapabilmesi amaçlanıyor.

Önemli bir etkinliğe daha imza atacaklarını belirten Growtech fuar direktörü Engin Er; “Growtech kapsamında geleneksel olarak sürdürdüğümüz Bitki Islahı ProjePazarı’nın bu yıl 6.’sını gerçekleştireceğiz. Bu tip organizasyonlarla tarım sektörüne, yenileşme kültürünün gelişmesi adına katkı yapmayı amaçlıyoruz. Sektöre yeni ürünler kazandırmak demek yeni hizmet alanlarının, yeni ekonomilerin doğması demek. Tarım sektörünün araştırma-geliştirmeye dayanan yüksek katma değerli üretimi hembeşeri sermayenin ve fikri mülkiyet haklarının gelişmesini hemde sektörde inovasyonu teşvik ediyor” dedi.

ATSO Growtech tarım ödüllerine hem kamu hem özel sektör başvurabiliyor

Bu doğrultuda tarım sektöründe faaliyet gösteren iş fikrini hayata geçirmiş/ticarileşmiş kişiler ve özel sektör firmalarının ve kamu kurumlarının ödüllendirildiğini aktaran Er, şunları söyledi:

“Yarışmaya ulusal ve uluslararası tarım sektöründe faaliyet gösteren tüm özelsektör firmaları ve kamu kurumları başvurabiliyor. Başvurular, Sera ve Teknolojileri, Sulama ve Teknolojileri, Tohum-Fide, BitkiBesleme, Bitki Koruma, Akıllı Tarım Uygulamaları veTeknolojileri, Kamu Özel Ödülü olmak üzere 7 kategoride değerlendirilecek. Başvurular 25 Ekim saat 12.00’ye kadar,www.growtech.com.tr adresinden online olarak yapılacak ve ATSO seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Ödüller 24 Kasım’da yapılacak törenle Growtech fuar alanında takdim edilecek”

Fuar esnasında gerçekleşenetkinlikler çok ilgi görüyor

Growtech Fuarı kapsamındaki 6. BitkiIslahı Proje Pazarı (BIPP) hakkında bilgi veren Fuar DirektörüEngin Er, “Katılımcı ve ziyaretçilerimizin ilgiyle takipedeceği ve çok faydalı bulacağı çok sayıda etkinlik organizeettik. Tarımsal üretime katma değer katan ve sektörel farkındalık yaratan yenilikçi çalışmaları desteklemek, uzun süredirGrowtech’in önemli misyonları arasında yer alıyor. Antalya Teknokent, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) işbirliği ile bu yıl 6’ncısı düzenlenecek Bitki Islahı Proje Pazarı’na da (BIPP), 4’üncükez ev sahipliği yapacağız. Ayrıca bu yılTarım Yazarı Mine Ataman ve Growtech iş birliğiyle ticarettemsilcilerini bir araya getirmekle kalmayacak, global tarımsektörünün en önemli pazarlama platformu olarak birbirinden önemli konferanslara da ev sahipliği yapacak. Bu konferanslar kapsamında tarım teknolojileri ve tarımın geleceği ufuk açıcı sohbetlerle sizlerle olacak. Tarım Sohbetleri ile tarım teknolojileri konusunda sorular sormaya, soruları cevap aramaya veyeni bakış açıları kazandırmaya devam edeceğiz .

6’INCI BİTKİ ISLAHI PROJE PAZARI(BIPP) HAKKINDA:

Bitki Islahı Projeleri için 24 Kasım tarihinde Anfaş Balo Salonunda sergilenen projeler aynı gün içerisinde değerlendirilecek ve yarışmayı kazanan ilk üç projebelirlenecek. Bitki Islahı Proje Pazarı ödül kategorisinde,birinciye 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL ve üçüncüye 8 bin TL paraödülü verilecek. Aynı zamanda 1 projeye 3 bin TL mansiyon ödülü takdim edilecek. Etkinlik kapsamında firmalar veya diğer araştırmacılar ile ortak proje kurgulama, işbirliklerigeliştirme ve ülkemizde bitki ıslahı sektörünün gelişimi içinönem taşıyan bu etkinliğe 28 Ekim 2022 gününe kadar projelerinizle katılabilirsiniz. Başvuruiçin https://bipp.akdeniz.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Bilim Sağlık Haber Ajansı - BSHA
Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01