Memur Sicil Affı 2022 (Özel Haber)

Memur-Sen Memur Sicil Affı 2022 konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den talepte bulundu. Memur Sicil Affı Gündeme Geldi ...

GÜNDEM 11.10.2022, 15:36 11.10.2022, 19:50
Memur Sicil Affı 2022 (Özel Haber)

Memur-Sen Memur Sicil Affı 2022 konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den talepte bulundu.

Memur Sicil Affı Gündeme Geldi

Memur Sen Genel Merkez yöneticileri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin buluşmasında önemli konular masaya yatırıldı. Bu konulardan biri de Memur Sicil Affı oldu. Sendikadan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “En son 2005 yılında uygulanan sicil disiplin affının terörle iltisaklılar ve KHK ile atılanlar hariç tutularak yeniden gündeme alınması gerektiğini aktardı” ifadelerine yer verildi.

Memur Sicil Affı Gündeme Geldi 2022.

3600 Ek Gösterge

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen’e bağlı 11 hizmet kolunun genel başkanları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin görüşmesinde sözleşmeliler konusu başta olmak üzere çalışma hayatına ilişkin beklentiler gündeme getirildi.  Memur-Sen’in 6. Dönem Toplu Sözleşme’de elde ettiği önemli kazanımlarından biri olan ‘Sözleşmeli Personelin Kadroya Geçirilmesi’ çalışmasında son aşamaya gelinirken, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve 11 hizmet kolunun genel başkanlarından oluşan heyet, Bakan Vedat Bilgin ile görüştü.

Görüşmede çalışmaların geldiği nokta değerlendirilirken, Genel Başkan Yalçın, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi sürecinde konfederasyon olarak gerçekleştirilen çalıştay, rapor ve toplantılarla sürecin işleyişine en başından itibaren katkıda bulunduklarını ve konunun tarafı olduklarını ifade etti.

Bakan Vedat Bilgin’e Memur-Sen’in teklif, değerlendirme ve raporları da dikkate alınarak ortaya konan ek gösterge düzenlemesinde eksik kalan bazı noktaları aktaran Ali Yalçın, “Yapılan önemli iyileştirmeler yanında başta şef ve tekniker olmak üzere kamu görevlilerinin 1. Dereceye gelmek şartıyla 3600 ek göstergeden yararlandırılması ve 3600 ek göstergeden daha az ek göstergeye sahip başta YHS personeli olmak üzere Tazminat Yansıtma Oranlarında ilave artış sağlanması ve YHS’nın kaldırılarak GİH’e aktarılması için düzenleme yapılması durumunda genel memnuniyet üretileceğini belirttik. Bu konulara ilave olarak, banka promosyonları konusunda kamu kurum ve kuruluşları ile kamu bankalarının ortaklaşa hareket ederek öncülük etme noktasında sorumluluk üstlenmesi ve gelir vergisi matrahlarının 6 aylık enflasyon oranı kadar arttırılması konularını paylaştık” diye konuştu. 

Kaynak: Bilim Sağlık Haber Ajansı - BSHA
Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36