NATO'dan Putin'in Hareketine Sert Açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki iki ayrılıkçı bölgeyi tanımasının ardından, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 21.02.2022, 23:36 21.02.2022, 23:54
NATO'dan Putin'in Hareketine Sert Açıklama

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Putin'in Ukrayna'nın doğusunda isyancıların elindeki bölgeleri tanımasını, bunun Moskova'nın imzaladığı uluslararası anlaşmaları ihlal ettiğini söyleyerek kınadı.

Stoltenberg, "Rusya'nın tek taraflı bağımsızlığını ilan 'Donetsk Halk Cumhuriyeti' ve 'Luhansk Halk Cumhuriyeti'ni tanımaya yönelik kararını kınıyorum. Bu, Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü daha da baltalıyor, ihtilafın çözümüne yönelik çabaları aşındırıyor ve Rusya'nın da taraf olduğu Minsk Anlaşmalarını ihlal ediyor" dedi.

Beyaz Saray'dan da açıklamalar gelmeye başladı:

"Açıklamada "Rusya'dan böyle bir adım bekliyorduk ve hızla cevap vermeye hazırız. ABD Başkanı Biden yakında, Ukrayna'nın 'DNR ve LNR bölgeleriyle' yeni yatırım, ticaret ve finansmanı yasaklayan bir kararname imzalayacak" ifadeleri yer aldı.

Beyaz Saray açıklamasında, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı yönetimler için açıklanan yaptırımların, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali karşısında uygulanması planlanan yaptırımlardan farklı olduğu vurgulandı. "

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36