Özel Hastaneler Yönetmeliği Değişikliği – Özel Hastaneler Kilitlendi !!! 

Resmi Gazete’de yayınlanan Özel Hastaneler Yönetmeliği, muaynehane hekimlerine özel hastanede yapacakları ameliyatlar noktasında bazı ...

GÜNDEM 06.10.2022, 14:51 06.10.2022, 18:08
Özel Hastaneler Yönetmeliği Değişikliği – Özel Hastaneler Kilitlendi !!! 
Resmi Gazete’de yayınlanan Özel Hastaneler Yönetmeliği, muaynehane hekimlerine özel hastanede yapacakları ameliyatlar noktasında bazı kısıtlamalar getirdi. Yeni düzenlemeye göre özel hastanelere kadro kısıtlaması getirildi. Kamu üniversitelerindeki doçent ve profesörlerle özel hastanelerin arasında yapılan sözleşme ise komisyon onayına bağlandı.

Özel Hastaneler Yönetmeliği Değişikliği Nedeniyle Hastalar Mağdur Olacak

Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na konuşan bir özel hastane yetkilisi, “Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi resmen özel hastaneleri kilitleyecek. Özel hastaneler bir branşta muaynehanesi olan sadece bir hekim ile anlaşma yapabilecek. Özel hastanelerden randevu almış yerli ve yabancı hastaları kim ameliyat edecek. Bakanlık yönetmeliğin aynı gün uygulanmasını bekliyor. Ama özel hastanelerle anlaşmalı muaynehanesi olan doktorlar ameliyat yapamayacaksa, randevulu hastalar ne olacak. Özel hastaneler mevcut hasta yükünü kendi kadrolu hekimleriyle yürütemez.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

İşte O Yönetmelik 

Kaynak: Bilim Sağlık Haber Ajansı - BSHA
Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36