Beni Asla Bırakma - Kitap Önerisi

En güzel kitap önerilerini, kitap tavsiyelerini, kitap incelemelerini ve kitap yorumlarını sizler için bu köşeden yayınlıyoruz. Peki, Kazuo Ishıguro'nun Beni Asla Bırakma isimli eseri nasıl bir kitap, Beni Asla Bırakma kitabının konusu ne?

KİTAP 15.05.2022, 17:04 20.05.2022, 11:43
Beni Asla Bırakma - Kitap Önerisi

Beni Asla Bırakma - Kitap Yorum ve Değerlendirmesi

Herkese Selam!

Kazuo Ishıguro'nun iki kitabından bahsetmeye geldim.

Romantik bir kurgusu olduğunu zannettiğim bu kitabı okumakta çok da aceleci davranmamıştım ama okuyunca gördüm ki şimdiye kadar hiç haberdar olmadığım bir hazine!

İnanılmaz bir kurgu, okurken heyecandan kalbim çarptı. Ve harika olay örgüsünün yanında her ne kadar inanılması zor olsa da güçlü bir fikri altyapı da var.

Yani hem ufuk açan, düşünce ilhamları veren hem de çok çok keyifli zaman geçirtecek bir kitap. Bu iki haslet bir kitapta nadiren birleşir benim rastladığım kadarıyla.

Evet, Beni Asla Bırakma romanı gerçekten okuduğum en iyi kitaplardan biriydi ve yüksek bir beklentiyle aynı yazarın Günden Kalanlar kitabını alıp okumama sebep oldu.

Ama Günden Kalanlar gerçek bir hayal kırıklığı oldu benim için. Aynı yazarın kaleminden çıktığına inanamıyorum. Beni Asla Bırakma'daki heyecan verici kurgudan da karakter çeşitliliğinden de eser yok bu kitapta.

Bir uşağın uşaklığa aşırı anlam yüklemesini anlatıyor ve bunu güzel bir anlatımla yaptığı bile söylenemez yani ne zevk verdi ne de zihin dünyama yeni kapılar açtı. Sadece vakar kavramıyla ilgili değerlendirmeler çok yerindeydi.

Gerçekten bilmiyorum bu iki bambaşka kitabı nasıl aynı kişi yazmış olabilir? İsim benzerliği desem değil.

Hoşçakalın...

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35