İvan İlyiç'in Ölümü - Kitap Önerisi

En güzel kitap önerilerini, kitap tavsiyelerini, kitap incelemelerini ve kitap yorumlarını sizler için bu köşeden yayınlıyoruz. Peki, Tolstoy'un İvan İlyiç'in Ölümü isimli eseri nasıl bir kitap, İvan İlyiç'in Ölümü kitabının konusu ne?

KİTAP 01.06.2022, 12:05 01.06.2022, 12:11
İvan İlyiç'in Ölümü - Kitap Önerisi

İvan İlyiç'in Ölümü - Kitap Yorum ve Değerlendirmesi

@kitapzane

Herkese Selam!

Ölümle ilgili bir kitap okudum ve ölümle ilgili bir mevsimdeyiz.

Bilinçli olarak size İvan İlyiç'in ölümünü sonbahar temalı arka planda sunmayı tasarladım çünkü sonbahar bize her saniye ölümü ve öleceğimizi ve her şeyin ölüyor olduğunu hatırlatan en azından hatırlatması gereken mevsim.

Yani bu kitabı bugünlerde okumam isabet oldu.

Belki ölüm kelimesinin bu kadar çok geçişinden veya bu kelimenin size anımsattığı gerçeklikten rahatsız oldunuz farkında olarak veya olmayarak. Tolstoy, İvan İlyiç ile tam olarak bunu anlatmış.

(Gerçi söz konusu Tolstoyken "tam olarak bunu anlatmış" ibaresi uygunsuz kaçtı ama idare edin) İvan İlyiç, hasta ve hepimiz gibi adım adım ölüme yaklaşıyor tek fark onun bu gerçeği hastalığı sebebiyle bizden daha iyi kavraması.

Zaten kimi bilge insanlar bunu hasta olmanın avantajları arasında zikreder. Evet, İvan İlyiç'in Ölümünü okurken bir hayatın nasıl yavaş yavaş söndüğünü izleyeceksiniz.

Bu seyir beni inanılmaz etkilediği için kesinlikle herkese tüm gücümle tavsiye ediyorum. Bütün korkuların kaynağının ölüm olduğunu işitmiştim ve katılıyorum.

Öyleyse ölümü biraz eşelemekte fayda var. Ve bizim için onu büyük ustalıkla eşeleyen Tolstoy'a kulak verip bu kitabı okumak büyük kolaylık sağlar.

Bitirince hakkında uzun uzun konuşma isteğini beraberinde getiren bir kitap.

Hoşçakalın...

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08