Köpek Kalbi - Kitap Önerisi

En güzel kitap önerilerini, kitap tavsiyelerini, kitap incelemelerini ve kitap yorumlarını sizler için bu köşeden yayınlıyoruz. Peki, Mihail Bulgakov'un Köpek Kalbi isimli eseri nasıl bir kitap, Köpek Kalbi kitabının konusu ne?

KİTAP 20.05.2022, 00:03 20.05.2022, 11:41
Köpek Kalbi - Kitap Önerisi

Köpek Kalbi - Kitap Yorum ve Değerlendirmesi

Herkese Selam!

Şunu söylemeliyim ki kitaptan bahsetmek istememin sebebi beğenmem değil.

Açıkçası hiç beğenmedim ve zorlanarak okudum yani ele aldığı ilginç konunun hakkını verebilmiş bir olay örgüsü olduğunu düşünmüyorum. Aslında kitap eleştirirken bu kadar subjektif davranmam iyi bir tavır değil ama burayı kafama göre takıldığım bir platform olarak gördüğüm için böyle yazıyorum.

Şimdi gelelim Köpek Kalbine.

Konusu muhteşem, bir köpeğe bilim insanı tarafından insan hipofiz bezi takılıyor ve köpek Şarik'in yavaş yavaş insani tavırlar sergilemeye başlamasını okuyoruz. Evet kulağa hoş geliyor ama ne yazık ki pek çok edebi eserin başına gelen bir talihsizlik bu kitabı da atlamamış.

Mesaj (veya haydi ideoloji diyelim) uğruna kurguyu ve üslubu feda edip kitabın okunabilirliğinin selb edilmesi..
Burası "Edebi eser mesaj vermeli mi?" gibi Türk Dili ve Edebiyatı ders kitabından fırlamış bir konunun konuşulma yeri değil ama bu kadarına gerek var mı emin değilim.

İdeolojisiz yaşamayı veya apolitikliği savunmuyorum ve fikirler eserlerde elbette kendini gösterir de bir roman ortaya koyarken en azından mesajı olay örgüsüne incelikle yedirme nezaketi gösterilebilir diye düşünüyorum.

Bunları kitabın mesajına katılmadığım için de söylemiyorum, gayet ufuk açıcı ve doğru bir anafikri var. Her neyse itirazımın neye olduğunu anlatabilmişimdir umarım.

Bir de şunu söyleyeyim, kendimde bu usta yazarları eleştirme hakkı falan görüyor değilim belirttiğim gibi sadece sosyal medyanın doğruluğu tartışılır serbestliğinden istifade ediyorum. Ve sizi bu kitabı okumaktan alıkoymak istemem, sadece akıcı veya zevkli bulmadığımı söylüyorum.

Evet bence de bir kitabı beğenme kriterimin zevk almak olması hiç takdire şayan değil.

Neyse, şimdilik hoşçakalın...

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36