Küçük Kadınlar - Kitap Önerisi

En güzel kitap önerilerini, kitap tavsiyelerini, kitap incelemelerini ve kitap yorumlarını sizler için bu köşeden yayınlıyoruz. Peki, Louisa Alcott'un Küçük Kadınlar isimli eseri nasıl bir kitap, Küçük Kadınlar kitabının konusu ne?

KİTAP 15.05.2022, 16:56
Küçük Kadınlar - Kitap Önerisi

Küçük Kadınlar - Kitap Yorum ve Değerlendirmesi

Herkese Selam!

Bu gün yeni okuduğum Küçük Kadınlar romanından bahsedeceğim.

Öncelikle beklentinizi yüksek tutmamanızda fayda var. Yani zekice bir kurgu, olağanüstü betimlemeler, karakter analizleri beklemeyin.

Ama hoş vakit geçirtir mi?

-Evet.

Olumlu katkılar sağlar mı?

-Belki.

Belki diyorum çünkü herhangi bir didaktik içerikten fayda görmek kendi üstüne alınarak okumaya bağlı.

Örneğin ben buraya "Hırsızlık çok kötü bir şey" yazdığımda okuyan kişi aklına kendi çektiği kopya yerine başkasının büyük-küçük hırsızlıklarını getiriyorsa bu kişi bence herhangi bir metinden istifade etmeye müsait değil. Bu bakımdan okuduğumuzu, dinlediğimizi üstümüze alınma (kötülüklerden sakınıp iyilikleri ihtiyar etme boyutunda) gerekliliğine erişebilmeliyiz.

Küçük Kadınları okuyacak biri için bu hatırlatmayı yerinde buldum çünkü kitapta kötü ahlak özelliklerini tadil etmeye çalışan dört küçük kadın anlatılıyor. Hani bunu bir okuyup geçmek var bir de acaba ben kendimde de olan bu kötülüğü nasıl tadil edeceğim refleksif düşüncesiyle yaklaşmak var. İkincisini tercih edin derim.

Böyle anlattığım için Küçük Kadınları sıkıcı zannetmeyin salt nasihatten ibaret değil. Övgüye değer bir şekilde ana fikir olaya iyice yedirilmiş ki aksi bir romanı berbat ediyor zaten.

Anlatım akıcı, olaylar Hristiyan anlatıları ve İncil'den esinlenilerek kurgulanmış.

Evet, Küçük Kadınları okuyarak güzel vakit geçirebilmenin yanı sıra, bahsettiğim gibi üstünüze alınarak okursanız kötü tarafınızdan bir şeyler eksiltmekle ilgili rehberlik görebilirsiniz.
Hoşçakalın...

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03