Sözde Kızlar - Kitap Önerisi

En güzel kitap önerilerini, kitap tavsiyelerini, kitap incelemelerini ve kitap yorumlarını sizler için bu köşeden yayınlıyoruz. Peki, Peyami Safa'nın Sözde Kızlar isimli eseri nasıl bir kitap, Sözde Kızlar kitabının konusu ne?

KİTAP 15.05.2022, 15:25 20.05.2022, 11:44
Sözde Kızlar - Kitap Önerisi

Sözde Kızlar - Kitap Yorum ve Değerlendirmesi

Herkese Selam!

Dünyadaki en sevdiğim mekanlardan birinde, en sevdiğim yazarlardan birinin fevkalade bir şaheseri hakkında bir şeyler yazacağım: Sözde Kızlar.

Peyami Safa'yı her okuyuşumda hayranlığım artıyor. Dili kullanışının güzelliğini anlatmaya benim dili kullanımımdaki kusurlar mani olsa da bir şekilde tanımlamak gerekirse olağanüstü, harika, muhteşem.. kelimelerine başvurmak lazım.

Olay örgüsüne gelirsek Sözde Kızların yazarın pek çok kitabından daha girift bir örgülenmede olduğunu söyleyebilirim.

Yalnızız, Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, Biz İnsanlar gibi kitaplarının aksine psikolojik tahlillerden çok olaylar ön planda. Hem de nasıl olaylar...

Her detayıyla ince ince kurgulanmış, okuyanı içine çekiveren, yüksek zeka ürünü ,hayretler içinde bırakan, muhteşem bir kurgu.

Tabii bolca ruh portreleri de var en nihayetinde Peyami Safa'dan bahsediyoruz.

Konu, yazarın en sevdiği konu olan yanlış batılılaşma ama daha çok kadın tarafını ele almış.

Mesaj güçlü ve göze batıp rahatsız edecek şekilde metnin içinde çözünmemiş halde değil.

Umarım okur ve fark edersiniz, Peyami Safa iletili roman yazarken değiştirme güdüsüyle değil içinde birikenler taştığı için yazıyor bence. Bu sebeple de bana çok samimi geliyor. Neyse çok uzattım.

Özetle Peyami Safa okumadan ölmenizi hiç önermem! Sözde Kızlar romanı da onun en güzel kitaplarından biri, iyi bir başlangıç.

Hoşçakalın...

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08