Venedik Taciri - Kitap Önerisi

En güzel kitap önerilerini, kitap tavsiyelerini, kitap incelemelerini ve kitap yorumlarını sizler için bu köşeden yayınlıyoruz. Peki, Sheakspere'in Venedik Taciri isimli eseri nasıl bir kitap, Venedik Taciri kitabının konusu ne?

KİTAP 15.05.2022, 16:51
Venedik Taciri - Kitap Önerisi

Venedik Taciri - Kitap Yorum ve Değerlendirmesi

Herkese Selam!

Tiyatro metinleri okumakla ilgili ön yargılarımı alt üst eden, kendisine hayran kaldığım olağanüstü bir başyapıttan bahsedeceğim: Venedik Taciri.

Shakespeare okumayı hiç düşünmüyordum çünkü övülen şiirsel dilinin çeviri prangasına vurulunca çirkinleşeceğini, güzelliğinin görülemeyeceğini düşünüyordum.

Eminim orjnali yüzlerce kat daha güzeldir ama bu yazınsal dehayı çeviri bile görünmez kılamamış. Kısa bir kitap ama anlatım çok yoğun. Olay kurgusu hayret ve hayranlık uyandırıcı.

Edebi değerinin yüksekliğiyle beraber çok sağlam bir fikir temeli var. Ne üslup mesaja ne de mesaj üsluba feda edilmiş. Bir kere okumakla yetinilemeyecek kadar derin, etkileyici ve muhteşem bir kitap.

Belki kıyamete kadar farklı başlıklar altında tartışılacak bir konuya aslında yüzyıllar öncesinde çok kesin ve çarpıcı bir nokta koymuş Sheakspere. (Azınlıklar veya farklı grupların toplum içindeki konumu diyebiliriz de daha geniş kapsamlı bir mesaj çıkarmak daha uygun) ama kavga edip durmamamızın işine gelmeyeceği kesim bu konuları ve benzer gündemleri sürekli ateşli tutmak zorunda değil mi?

Hoşçakalın...

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36