Astigmat Tedavisi Lazerle Mümkün

Astigmat tedavisi lazerle mümkün. Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, bilinenin aksine, astigmat rahatsızlığı tedavisinin lazerle mümkün olduğunu belirtti.

SAĞLIK 23.09.2022, 20:36 24.09.2022, 06:40
Astigmat Tedavisi Lazerle Mümkün

Astigmat Tedavisi Lazerle Mümkün

Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, toplumda bilinegelenin aksine, astigmat hastalığının lazerle tedavi yöntemiyle mümkün olduğunu ifade etti.

Sıkça görülen görme bozukluklarından biri olan astigmatın, şayet gözlük kullanılmıyorsa baş ağrısı, bulanık görme ve netlik kaybı gibi sorunlara sebep olduğunu ifade eden Asena, “Femtosaniye Lasik uygulamasıyla astigmat tedavisinde başarılı neticeler alabiliyoruz.” dedi.

Lasik operasyonlarının dünyada yaygın şekilde uygulandığını belirten Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, “Lasik, excimer laser ile kornea tabakasına yeniden şekil verilerek kırma kusuru dediğimiz göz bozukluklarının düzeltilmesi işlemidir. Kırma kusuru olarak tanımladığımız göz bozuklukları; miyopi, hipermetropi ve astigmattan oluşuyor. Lasik sayesinde bu bozukluklar düzeltilebiliyor.” diye konuştu.


Astiğmat Tedavisi Lazerle Mümkün.


Lazer ile Düzelebiliyor

Miyop ve hipermetropta olduğu gibi astigmat tedavisinde de femtosaniye lasik uygulaması gerçekleştirdiklerini dile getiren Kaşkaloğlu Göz Hastanesinde görevli Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, sözlerine şöyle devam etti:

“Halk arasında astigmatizmanın lazerle düzeltilemediğine dair yanlış bir kanı hakim. Astigmat da, miyopi ve hipermetropi gibi belli sınırlara kadar lasik cerrahisiyle düzeltilebiliyor. Eğer 1 numaranın üzerinde astigmat varsa ve hastanın göz yapısı uygunsa lazer tedavisiyle görme kalitesi eski seviyesine döndürülebiliyor. Astigmatı olan bazı hastalar kontakt lens kullanamıyor ve yüksek numaralı astigmatlarda lensler yeterli olmuyor. Eğer göz yapısı uygun değilse ve numara çok yüksekse, göz içi lens (ICL) tedavisi uyguluyoruz ve bu yöntemle de iyi sonuçlar alabiliyoruz”

Femtosaniye lasik tedavisinde iki göze de aynı operasyonda yapıldığını ve işlemin birkaç dakika sürdüğünü anlatan Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, “Ameliyat hazırlığıyla birlikte, hasta 10 – 15 dakika ameliyathanede kalıyor. Hastanın ameliyat olduğu gün dinlenmesi ve gözünü kapalı tutması gerekiyor. Ertesi gün ise normal yaşantısına dönebiliyor” ifadesini kullandı. (BSHA)

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04