Diş Hekimleri, Sağlık Hukuku Kongresinde Bir Araya Geldi

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin ev sahipliğiyle yapılan 6. Sağlık Hukuku Kongresı̇’nde, sağlık sektörünün bir düzende yürütülebilmesi için...

SAĞLIK 25.10.2022, 21:21 26.10.2022, 02:21
Diş Hekimleri, Sağlık Hukuku Kongresinde Bir Araya Geldi

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleşen 6’ncı Sağlık Hukuku Kongresı̇’nde sağlık sektörünün bir düzen içinde yürütülebilmesi için gereken hukuki kurallarla sağlık çalışanları ve hastalar arasında yaşanan sorunlar konusunda atılması gereken adımlar masaya yatırıldı.

Kongrenin düzenleyicileri arasında da yer alan İzmir Diş Hekimleri Odası’nın (İZDO) Başkanı Deniz Çağında, oda olarak meslektaşların sağlık hukuku konusunda yaşadıkları sıkıntıların farkında olduklarını ve bu konuda daha somut adımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Sorunların Farkındayız!

Çağında, “Yıllardan beri İzmir Diş Hekimleri Odasında farklı kademelerde görevler yaptım. Bu görevlerim sırasında mesleğimiz adına yaşanan en önemli sıkıntıların başında hukuksal problemler geliyordu. Biz İZDO olarak her Salı günü düzenli olarak toplantılar yapmaktayız. Bu toplantıların gündeminin yarısını maalesef hukuk dosyaları oluşturmaktadır. Daha önceki yıllarda odamız bünyesinde bir avukat istihdam ederken şu anda dosyaların yoğunluğundan dolayı kalabalık bir hukuk bürosuyla anlaşmak zorunda kaldık. İZDO olarak bu sorunların farkındayız. Bu sorun nedeniyle kongre ve panellerimizde de sağlık hukuku konusuna sıklıkla yer vermekteyiz” diye konuştu.

Diş Hekimleri Sağlık Hukuku Kongresinde Buluştu

Sağlık Alanındaki Sorunlar Son Dönemde Artış Gösteriyor 

Sağlık alanında yaşanan sorunların son dönemde artış gösterdiğine dikkat çeken İZDO Başkanı Deniz Çağında, sözlerine şöyle devam etti: “Sağlık hukuku konusunda tedavi ve komplikasyonlar, hasta hakları, sağlıkta şiddet gibi birçok problem yaşıyoruz. Giderek tırmanan bu sorunların çözülmesi adına sağlık hukuku konusunda uzmanlaşmanın önemi, toplumun ve sektörün bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Bu kongre sonrasında bu konularla ilgili önemli mesafe kat edileceğine inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Kaynak: Bilim Sağlık Haber Ajansı - BSHA
Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11