Güneş Kremini Dört Mevsim Kullanın

Mevsim değişince cildin ihtiyaçlarının da değişiklik arz ettiğini söyleyen İzmirli Uzman Estetisyen Diba Barışan, bilinenin aksine kış güneşinin cilt için ...

SAĞLIK 05.11.2022, 18:51 06.11.2022, 00:24
Güneş Kremini Dört Mevsim Kullanın

Güneş Kremi Ne Zaman Kullanılmalı?

Mevsim değiştiğinde cildin ihtiyaçlarının da değiştiğini ifade eden İzmirli Uzman Estetisyen Diba Barışan, yaygın olarak bilinenin aksine kış güneşinin cilt için daha tehlikeli olduğuna dikkat çekti.


Güneş Kremi Ne Zaman Kullanılmalı?


Kremlerin her mevsim kullanılmasının önemli olduğunu belirten Barışan, bir süre önce piyasaya sunduğu ve kendi adını taşıyan güneş kreminin yüz ve vücut için etkin koruma sağladığını söyledi. Cilt bakımı hakkında konuşan Estetisyen Diba Barışan, “Dış etkenlere doğrudan maruz kalan cilt, mevsim geçişlerinden kolayca etkilenir. Yazın ve kışın yapılan bakımlar farklıdır. Yazın cildin yağ oranı artarken, kışın soğuyan havanın etkisiyle cildin epidermis tabakası kalınlaşarak ciltte yağ ve nem kaybı yaşanır. Yavaşlayan metabolizma ile hücre yenilenmesi de yavaşlar. Soğuk havalarda yapacağınız profesyonel medikal cilt bakımları özel içerikli serumlar ile cilt beslenir tazelenir ve istediğimiz nem seviyesine ulaşır. Yazın ve kışın cildimize yapacağımız en güzel yatırım düzenli güneş koruyucu kullanmaktır. Bilinenin aksine kış güneşi daha tehlikelidir” dedi.

Kaynak: Bilim Sağlık Haber Ajansı - BSHA
Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03