Hastanelerde Mesai Sonrası Randevu Dönemi 

Kamu hastanelerinde Hastanelerde Mesai Sonrası Randevu sistemi başladı. Daha önce de uygulanan ancak vatandaş tarafından çok rağbet görmeyen ...

SAĞLIK 11.10.2022, 11:06 11.10.2022, 14:16
Hastanelerde Mesai Sonrası Randevu Dönemi 
Kamu hastanelerinde Hastanelerde Mesai Sonrası Randevu sistemi başladı. Daha önce de uygulanan ancak vatandaş tarafından çok rağbet görmeyen sistemin nasıl işleyeceği merak konusu oldu.
Sağlık Bakanlığı kamu hastanelerinde “Mesai Sonrası Randevu Dönemi” başladı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Mesai Sonrası Hasta Kabulü sisteminin detaylarını anlattı.

MRHS Randevuları 10 Dakikadan Kısa Olmayacak

Yeni MRHS sisteminden de bahseden Bakan Koca, “Bakanlığımızca yapılan düzenlemeler, MRHS üzerinden alınan hekim randevularının arasında en az 10 dakika olmasını zorunlu kılıyor. Dolayısıyla sistem 10 dakikkadan kısa bir süreyi kabul edemez. Muayene süreleri hekime ve branşın özelliğine göre değişir” diye konuştu.
Mesai Sonrası Randevu Dönemi başladı.

Mesai Sonrası Hekim İsteğine Bağlı Hasta Kabülü Başladı

Hekimlerin hastalarla yeterince ilgilenebilmesi, hekimlik kararlarını daha sağlıklı koşullarda vermesi açısından, kısa sürede çok hasta bakılmasını sakıncalı buluyoruz. Bilinen nedenlerle artan hasta talebi içinse mesai sonrası, teşvikle, isteğe bağlı hasta kabulünü mümkün hale getirdik.

Saat Başı En Çok 1 Yedek Randevu Açılabilecek

Doktorlarımızın, randevuya gelmeyen hastaları bekleyerek zaman harcamamaları için, hastanelerimizin yetek randevu açmasına izin verilmiştir. Açılan yedek ranevuların, ranodevusuna gelmeyen hasta oranının altında olması şartı vardır. Hastaneler, saat başı en çok 1 yedek randevu açabilir. Yetek randevular, MHRS üzerinden alınmaktadır Uygulama geçici ve hekimlerin isteğine bağladır.

Kaynak: Bilim Sağlık Haber Ajansı - BSHA
Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36