Prematüre Doğsan da Yalnız Değilsin

Prematüre bebeklerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek, toplumda prematürelik hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla Ege Üniversitesi ...

SAĞLIK 28.11.2022, 14:21 28.11.2022, 18:40
Prematüre Doğsan da Yalnız Değilsin

Prematüre bebeklerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek, toplumda prematürelik hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla Ege Üniversitesi Neonatoloji (Yenidoğan) Yoğun Bakım Ünitesi, ”Prematüre Farkındalık Ayı” kapsamında çeşitli bilimsel ve sosyal faaliyetler düzenlemeye devam ediyor.

Prematüre bebekler için konser verecekler

Ege Üniversitesi Neonatoloji Bilim Dalı, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü’nü, hastanede dünyaya gelmiş olan prematüre bebeklerin aileleri ile birlikte kutladı. Düzenlenen etkinlikte prematüre bebekler, aileleri ve bebekleri sağlığına kavuşturan sağlık çalışanları da yer aldı. Ayrıca Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden oluşan The Roctors müzik grubu 30 Kasım 2022 Çarşamba saat: 21.30 ‘da BİOS Alsancak’ta prematüre bebekler için sahneye çıkacak. Konserin tüm geliri Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Yenidoğan Kliniğinde izlenmekte olan prematüre bebekler yararına kullanılacak.

Prematüre bebeklere özel bakım

Prematüre doğan bebekler için doğum sonrası takip ve tedavi sürecinin önemine dikkat çeken Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özge Altun Köroğlu: ”Erken dönemde henüz gelişimini tamamlamamış organ sistemlerine bağlı yoğun bakımda yatış, solunum cihazına bağlanma, damardan beslenme gibi ileri düzey tedaviler gerektirebilir. Bebek ne kadar erken ve ne kadar küçük doğar ise tedavi gereksinimi o kadar fazla ve uzun olur. Prematüre bebeklerin izlemi büyüme, gelişme, bağışıklama ve daha pek çok konuda özgün yaklaşımlar gerektirir. Ailenin de aktif bir parçası olduğu, iyi koordine edilen bir ekip ile her bebeğin potansiyeline tam olarak ulaşması sağlanabilir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Bilim Sağlık Haber Ajansı - BSHA
Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35