Saç ekimi hakkında merak edilenler

Saç dökülmesi ve nedenleri nelerdir? Tamamen kel olanlar saç ektirebilir mi, saç ekimi kimlere yapılamaz? Saç ekimi yöntemleri neler, ekilen saçlar dökülür mü?

SAĞLIK 18.09.2022, 12:06 18.09.2022, 16:22
Saç ekimi hakkında merak edilenler

Ülkemiz saç ekimi noktasında dünya liderliğine oynuyor, internette en çok aratılan konulardan birisi de "Saç ekimi nasıl yapılır?"  sorusu oluyor.


Saç Ekimi Nasıl Yapılır?


Saç Dökülmesi ve Nedenleri

“Kişilerin dış görüntüsünü dolayısıylada öz güven faktörünü etkileyen en önemli konulardan biri saçlarıdır. Saç tipi, saç şekli bireylerin görünümünü ciddi oranda değiştirir. Bu sebeple kadınlar sıkıldıklarında veya yaşantılarında bir değişiklik istediklerinde en basitinden saç renkleri veya saç şekillerini değiştirerek daha özgür daha mutlu ve iyi hissedebilir.

Saçları şekillendirirken fazla ısı kullanılması, hormon değişimleri, hamilelik, vitamin ve mineral eksikleri saç dökülmesi nedenleri arasında sıralanabilir. Bu noktadan hareketle, kişilerde saç dökülmesinin nedenleri tespit edildikten sonra tedavi uygulanmalıdır. Her bireyin saç dökülme sebebi farklıdır. Bu nedenle bireyler çok fazla saçının döküldüğünü hissettiğinde uzmana danışmalıdır.

Erkek tipi saç dökülmesi saçların seyrekleşmesine saç derisinin görülmesine neden olur. Bu tip saç dökülme olayı hem erkeklerde hem de kadınlar da görülür. Vitamin eksikliği, mevsim değişikliği, fazla ürün kullanımı gibi nedenlerle dökülen saçlar yeniden oluşabilir. Bu sebeplerden dökülen saçların tedavisi ilaç veya saç derisinin ihtiyaç duyduğu takviye edici kozmetik ürünler olabilir. Ancak kişilerde çok fazla saç dökülmesi varsa ve bebek saçları ile desteklenmiyorsa saç ekimi işlemi yapılabilir.

Saç Ekimi İşlemi Öncesi Muayene

Saç ekimi işleminin yapılabilmesi için bireyler öncelikle muayene edilmelidir. Bunun sonucunda saç kökleri, saç derisi incelenir ve bireylerden bazı tetkikler istenir. Yapılan testlere göre uzman nasıl tedavi uygulanacağını bireylere sorarak karar alır. Saç ekimi yapılabilmesi için kadınlarda da erkeklerde kellik oluşabilecek düzeyde saç derisinde açılma olmalıdır. Yeni saç oluşumu gözlemlenmiyorsa saç ekim işlemleri yapılabilir. Aynı zamanda çeşitli hastalıklar nedeniyle saç dökülmesi yaşanmış ve saçların çıkmama durumu gözlendiyse uygun zamanda saç ekimi yapılabilir.


Saç Ekimi İşlemi Öncesi Muayene.


Seyrek Saçlılar ve Tamamen Kel Olanlar Saç Ektirebilir mi?

Saç ekimi yapılabilmesi için öncelikle kişilerdeki saç dökülme nedenleri belirlenmelidir. Her saç dökülmesinde saç ekimi yapılmamaktadır. Saçların çıkmama, kellik durumlarında tedavi ve estetik görünüş amaçlı ekim işlemi tercih edilir. Seyrek saça sahip olan kişiler ve tamamen kel olanlar saç ekim işlemi yaptırabilir. Saç derisi ve saç köküne uygun olacak saç ekim işlemi yapılarak daha dolgun ve çok saç görünümü elde edilebilir.

Saç Ekimi Kimlere Uygulanmaz?

Bireylerde herhangi bir sağlık problemini tetikleyecek durum söz konusu değil ise saç ekimi yapılır. Saç ekimi kimlere yapılmaz?

  • Şeker hastaları
  • Böbrek yetmezliği
  • Kronik rahatsızlıklar
  • Yüksek tansiyon
  • Kalp hastalıkları
  • Anestezi uygulanamayacak kişilere saç ekim işlemi yapılmaz.

Saç Ekimi Nasıl Uygulanır?


Saç Ekimi Nasıl Uygulanır?

Saç ekimi detaylı bir muayene ve tetkikten sonra yapılmasına karar verilir. Saç derisi ve saç kökü herkesin farklı yapıda olduğu için özel işlemler gerektirebilir. Aynı zamanda kişilerin saç yapısına uygun ürünlerle olabildiğince az tahriş edecek şekilde işlem yapılır. Böylece saç ekiminden sonra bireylerin iyileşme hızları daha yüksektir. Saç ekimi işleminden önce donerlerden saç kökü alınır ve işlem sırasında kişiye en uygun olacak cihazlarla saç derisine yerleştirilir. Donerler yerine kişiden alınan saç köklerine verilen isim greft olarak bilinir. Kişilerde kıl kökü alma işlemleri, ense, saç dip bölgesi vardır. Eğer kellik durumu ya da seyrek saç varsa göğüs, bacak, kol bölgesinden de kıl kökü alınabilir. Kel ve seyrek olan kişilerde saç ekimi işlemi daha uzun sürer.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Saç ekimi kişilerin saç yapılarına ve saç derisine uyacak şekilde aktarılır. Birden fazla saç ekimi yöntemi bulunur. En sık tercih edilen ise Fue saç ekimi yapılır. Fue saç ekiminde kişilerin saç derisinde hiçbir iz, kalıntı, yara bırakmaz. Saç derisine oldukça nazik işlem yapıldığı için çok kısa sürede kabuk bağlanır ve iyileşme süresi diğer yöntemlere göre daha hızlıdır. Saçların yapısı, şekli, saç derisi saç ekimi sonucunu değiştirir. Özellikle saç ekimi işleminden sonra doğru bir şekilde bakım yapılması gerekir.


Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?


Saç Ekimi Sonrası Ekilen Saçlar Dökülür mü?

Saçları seyrek ve az olan kişiler daha iyi, estetik görünüm kazanmak için saç ekimi yaptırır. Saç ekimi işleminden sonra dökülmeler devam edebilir.  Bu dökülmeler geçici süreç olarak bilinir ve saç köklerine zarar verilmez. Saç ekimi yapılmayan bölgelerde saç dökülmeleri devam eder.  Saç ekimi sonrasında saç çizgisinde herhangi bir bozulma, estetik görünüm kaybı oluşursa tekrar saç ekimi işlemi yapılabilir.


Saç Ekiminden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?


Saç Ekiminden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Saç ekim işlemi kadar en önemli süreç sonrasıdır. Saç ekiminden sonra saç derisinin zorlanmaması, darbe görmemesi çok önemlidir. Saç köklerinin zedelenmemesi, çekme, tarama işlemlerinin olmaması gerekir. Özellikle saç köklerini korumak ekim işleminin başarılı olmasına yardımcı olur. Saç ekiminden sonra mümkünse bir ay boyunca hamam, sauna, yüzme, solaryum gibi alanlara girilmemesi önemlidir. Ağır egzersiz programlarına saç ekim işleminden 10 gün sonra başlanılması gerekir. Saç ekiminden sonra saçları köklerden kazıtmamak gerekir. Saç çizgilerinde düzeltme ya da dökülme problemi yaşanırsa mutlaka uzmana danışmak gerekir. Saçları yıkarken oldukça nazik olmalı ve mümkünse ılık su ile yıkamaya özen gösterilmelidir. Saçları kuruturken havlu ile çok bastırmamak gerekir. Aynı zamanda kurutma makinesi kullanırken saç köklerine zarar verilmemelidir. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)


Saç Ekimi Nasıl Yapılır?


Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:02
Öğle 12:53
İkindi 16:36
Akşam 19:35
Yatsı 20:59