Stresli Yaşam Bu Hastalığı Tetikliyor !

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Muharrem Murat Yıldız hastalık hakkında değerli bilgiler paylaştı. İdrar kaçırma veya tıbbi ismiyle üriner inkontinans her türlü ...

SAĞLIK 06.10.2022, 18:06 06.10.2022, 22:13
Stresli Yaşam Bu Hastalığı Tetikliyor !
Üroloji Uzmanı Op.Dr.Muharrem Murat Yıldız hastalık hakkında çok kıymetli bilgiler verdi.

İdrar kaçırma veya tıbbi adıyla üriner inkontinans, her türlü istemsiz ve kontrol edilemeyen idrar tutamamadır. Bu hastalığın görülme sıklığı ilerleyen yaşlarda artar. Bireyden bireye değişik olabilir. İdrar kaçırma hali kimi insanlarda fiziksel nedenlere bağlı iken bazı bireylerde ise psikolojik bir durum olarak görülmektedir. Stres sebebiyle normal cinsel yaşamı yakalayamayan eşlerde idrar yolu sorunları sıklıkla görülmektedir.

Sinirsel Hasarlar Neticesinde İdrar Kaçırma Olabilir

Erkeklerde ve kadınlarda idrar kaçırma günümüzde sosyal hayatı etkileyen en önemli sorunlardan birisidir. Çeşitli ameliyatlar sonrası ortaya çıkan, yaşlılıkta organların gevşemesiyle, zorlama ile oluşan stres inkontinans idrar kaçırma veya kronik hastalıkların dejeneratif hastalıkların (Şeker – Diabet , Alzheimer, Periferik Nöropati, MS Multiple Skleroz) sinir hasarları sonucu ortaya çıkan idrar kaçırmaların; temelinde doğru teşhis koyma yatmaktadır. Tanı ve teşhis yöntemleri ile idrar kaçırmanın temel sebebi ortaya konulmalı; hasta için en mantıklı ve uygun tedavi yöntemleri değerlendirilmeli ve bu problemden kurtulmasına yardımcı olunmalıdır.


Sinirsel Hasarlar Neticesinde İdrar Kaçırma Olabilir.


Pelvik Taban Düzenlemesi

Cerrahi yöntemler dışında, cerrahi olamayacak hastalarımız için palyatif yöntem olarak Manyetik Koltuk tedavisi, vajinal ve pelvik kasların kuvvetlenmesi, pelvik  tabanın düzenlenmesi, inervasyon eşik potansiyellerinin düzenlenmesi ile kegel egzersizleri’nin hastanın oturduğu yerden artifisial güç ile spontan yapılmasının sağlanması, stimülasyon ile  mesane fonksiyon bozukluklarının düzenlenmesi yanında, aromaterapi, fitoterapi,  schüssler mineral tedavisi, akupunktur ile bütüncül bir integratif yaklaşım sağlanarak rehabilitasyonlarında yardımcı olmaktayız.

Vajen Küçültmesi

Ameliyatlarla kendi geliştirdiğimiz sling / askı /  salıncak yönteminin retropubik kemiğin arkasına  minimal invaziv girişim ile yerleştirilmesi sonucunda hastalarımızda kolaylık tolere edilebilen mesane asılması vajen  daraltılması ve yukarı kaldırılması, vajen küçültülmesi, sistosel, rektosel  ameliyatları yapılarak sağlanmaktadır.  Vajen  küçültülmesi, vajen daraltılması,  klitoris dolgusu ile belirginleştirilmesi,  labial dudakların kalınlaştırılması, labial dudakların küçültülmesi  ve rekonstrüksiyonu işlemleri yapılmaktadır. Op.Dr.Muharrem Murat Yıldız ,”Cinsel yönden eşlerin birlikte tedavisi imkanı sağlanmaktadır.Hem erkeklere hem de bayanlara  uygun koitus imkanları sağlayacak genital rekonstrüktif ameliyatlar yapılmaktadır” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12