Üniversite Hastaneleri Çalışanları İçin Ek Ödeme Davası Açıldı

Türk Sağlık Sen, 15 Eylül’de yayınlanan ve üniversite hastaneleri çalışanlarının ek ödemeleri ile ilgili düzenleme yapan yönetmelik ...

SAĞLIK 13.10.2022, 16:51 13.10.2022, 20:28
Üniversite Hastaneleri Çalışanları İçin Ek Ödeme Davası Açıldı

Ek Ödeme Davası Açıldı

Türk Sağlık Sen, 15 Eylül’de yayınlanan ve üniversite hastaneleri çalışanlarının ek ödemeleri ile ilgili düzenleme yapan yönetmelik değişikliğinin çalışanları mağdur eden maddeleri ile ilgili Danıştay’da dava açtıklarını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Ek Ödeme Yönetmeliği tartışmaları bitmek bilmiyor. Sendikalar, hekim ve hekim dışı personel arasında ücret uçurumuna neden olduğu gerekçesiyle yönetmelik hakkında yürütmeyi durdurma davaları açıyor. Bunların bir yenisi daha eklendi. Türk Sağlık Sen, 15 Eylül tarihinde yayınlanan üniversite hastaneleri çalışanlarının ek ödeme düzenlemesi hakkında Danıştay’a dava açtıklarını duyurdu. Sendikadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Dava dilekçesinde ödemelerde düşük katsayılar nedeniyle oluşan mağduriyete dikkat çekildi.

Ödemelerin sağlık hizmetleri sınıfı, genel idari hizmetler sınıfı, teknik hizmetler sınıfı ve yardımcı hizmetler sınıfında görev yapanların  beklentisinin çok altında kaldığı ifade edildi. Söz konusu düzenlemelerin bu haliyle Anayasa’nın sosyal devlet ilkesine aykırı ve çalışma barışını bozacak nitelikte olduklarına vurgulandı. Bir bakıma ödüllendirme, hizmetin gerektiği gibi yürütülmesi sırasında teşvik etme gibi bir amacı olan düzenlemelerin bu haliyle amacına da aykırı olduğu belirtildi. Düşük katsayılar başta olmak üzere söz konusu yönetmelik değişikliğinde çalışanları mağdur eden eksik düzenleyici işlemlerin iptaline karar verilmesi istendi. 

Kaynak: Bilim Sağlık Haber Ajansı - BSHA
Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35