Yeşil Erik Sağlığımıza Ne Kadar Faydalı?

Yeşil erik hangi hastalığa iyi gelir, faydaları neler? Yeşil eriğin içinde hangi vitaminler var? Aç karnına erik yersek midemizde ne olur?

SAĞLIK 23.09.2022, 20:44 28.09.2022, 23:30
Yeşil Erik Sağlığımıza Ne Kadar Faydalı?

Yeşil erik içerisinde bulunan vitamin ve mineraller ile adeta müthiş bir şifa deposu gibi. A, C, K vitamini, potasyum ve fosfor minerallerini içinde barındıran yeşil erik, ayrıyeten beta-karoten, lutein ile zeaksantin gibi antioksidan bileşiklerini de barındırıyor. Hususiyle C vitamini yönünden oldukça zengin olması ile beraber antioksidan etkisi göstererek bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor ve kalp sağlığını koruyor.

Diyet Uzmanı Nilay Öngen, yeşil eriğin tuz ile tüketiminden mutlaka kaçınılması gerektiği uyarısında bulunarak, “Zira yüksek tuz alımı vücutta ödeme neden olabiliyor. Kalp, böbrek ve kemik sağlığını da olumsuz etkileyebiliyor. Ayrıca mide rahatsızlığı olan kişilerde aç iken yüksek miktarlarda tüketilen yeşil erik gaz oluşumuna da yol açabiliyor” diyor.

Kalp sağlığını destekliyor

Yeşil erik, kalp rahatsızlıklarına karşı büyük oranda koruyucu bir etki gösterebiliyor. Bir porsiyonunda 157 mg civarında potasyum bulunuyor. İçerdiği potasyum ile kalp kaslarının düzenli çalışmasını sağlayıp kan basıncını düşürerek yüksek tansiyonu önleyebiliyor. İçerdiği lifler sayesinde kötü huylu LDL kolesterolün düşmesine de yardımcı olmaktadır. Bütün bunların yanı sıra yeşil erik, zengin C vitamini deposu olması yönüylede hasar görmüş damarların onarımında önemli bir görev ifa etmektedir.


Yeşil Eriğin Faydaları Nedir?


Yeşil eriğin faydaları neler?

  • Kalp sağlığını destekliyor.
  • Kilo kontrolü sağlıyor.
  • Demir emilimini arttırıyor.
  • Kan şekeri dengesini sağlamaya yardım ediyor.
  • Kabızlığı önleyebiliyor.
  • Güçlü diş ve kemik yapısı için çok önemli bir rol oynuyor.
  • Kırışık oluşumunu engelliyor.
  • Göz sağlığını korumaya yardımcı oluyor.

Kaynak: Bilim Sağlık Haber Ajansı - BSHA
Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35