Nar Suyu Yararları Nelerdir?

Vatandaşların internette en çok araştırdıkları konulardan biride, nar suyu içmek neye iyi gelir, organik nar suyu neye iyi gelir gibi soruların cevabı.

YAŞAM 04.09.2022, 12:40 07.09.2022, 06:22
Nar Suyu Yararları Nelerdir?

Yetkili uzmanlar, çok fazla antioksidan içeren nar suyunun her mevsimi sağlıklı bir biçimde geçirmek için harika bir besin kaynağı olduğunu ifade ederken, günde 100 ml. nar suyu içerek yetişkin bir insanın ihtiyacı olan günlük C vitamininin yüzde 16’sının karşılanabileceğini vurguluyor. 

Nar suyu içmek neye iyi gelir?

Nar, diğer meyvelere oranla sahip olduğu yüksek besin değeri ve lezzeti ile insan sağlığına çok fazla faydası olan bir meyve olmakla birlikte, meyve suyu olarak tüketildiğinde de tam bir şifa deposu olarak görev yapar. İçeriğinde bulunan birçok yararlı biyoaktif bileşen sayesinde narı çok güçlü bir antioksidan olarak nitelendiren uzmanlar, nar meyvesinin ve suyunun mutlaka tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.  Prof. Dr. Neriman İnanç, günde 100 ml. nar suyu tüketmenin yetişkin bir insanın günlük C vitamini gereksiniminin yüzde 16’sını karşılayabileceğini söyledi. Ayrıca nar suyunda yoğun olarak B vitamini ve potasyum olduğuna da vurgu yapan İnanç, “Nar suyu özellikle içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor” ifadelerini kullandı.


Nar suyu içmek neye iyi gelir?


Nar Suyu İle Sağlıklı Kalın!

Bağışıklık sisteminin hastalıkları önleme konusunda son derece önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İnanç, narın faydalarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Son yıllarda, hastalıklara karşı kullanılan ilaçlara gelişen direnç, bilim insanlarını doğal antiviral moleküller üzerinde araştırma yapmaya teşvik etmiştir. Bu doğal moleküllerden en önemlisi de içerdiği antioksidanlar nedeniyle nar ve nar suyudur. Nar polifenol özütünün etkisini incelemek amacıyla yürütülen bir çalışmada, narda bulunan antioksidan özellikli polifenollerin, virüslerin kırmızı kan hücrelerinde kümeleşmesini önlediği gösterilmiştir. Nar suyundaki antioksidanlar serbest radikallerin giderilmesine, hücrelerin zarar görmemesine ve iltihaplanmanın azaltılmasına yardımcı olabilir. Sonuç olarak, her mevsim yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra, hastalıklardan korunmak için nar suyu tüketiminin yararlı olabileceğini unutmamak gerekiyor”.

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Bu sezon gol kralı kim olur?
Bu sezon gol kralı kim olur?
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35